Ieder huis verdient een haard of kachel

Ieder huis verdient een haard of kachel

Vuur verbindt mensen! Al in het vroege bestaan van de mens speelde vuur een belangrijke rol. Het was de plek waar je veilig was, waar je eten maakte, waar je mensen ontmoette. Vuur zit de mens dan ook in de genen. Ook in veranderende tijden is vuur nauw verbonden aan liefde, veiligheid en geborgenheid. Thuisgevoel. Ieder huis verdient dan ook een haard of kachel.
Lokale verwarming is niet alleen sfeervol en gezellig, lokale warmte draagt ook bij aan het bewust omgaan met onze energiebronnen.

  • Zuinig met energie
  • Warmte waar je het wilt
  • Sfeer en gezelligheid op de koop toe

Onze tips om bewuster om te gaan met warmte

Plotseling lijkt iedereen er verstand van te hebben. Besparen op je energierekening! De tips vliegen je om de oren. En toch blijft een advies maatwerk. Dé ideale oplossing, vaak gebracht vanuit een belang of een ambitie, blijkt lang niet altijd jouw oplossing te zijn.
Maar ook wij adviseren dat isoleren een belangrijke basis voor besparen vormt, daarnaast moet je met gezond verstand omgaan met energie. Maar hoe doe je dat? In de basis zijn er wel een paar tips die voor veel mensen toepasbaar zijn:

  • Isoleer je woning; 
  • Installeer zonnepanelen als je woning of omgeving dat toelaat;
  • Zet je CV een paar graden lager (15-17 graden), vooral als je niet thuis bent of in 1 ruimte aan het werk bent;
  • Stook met verstand! Verwarm dus alleen het vertrek waar je stil zit of ’s avonds gezellig bij elkaar komt. Wij noemen dat ‘lokaal verwarmen’. Daarover vind je alles op deze website.

Ook hier voegen we het belang van deskundig advies weer toe. Alleen samen met een opgeleide specialist maak je voor jou de juiste keuze. Wist jij bijvoorbeeld dat 1 kWh warmte uit stookhout ongeveer de helft kost vergeleken met dezelfde warmte uit aardgas? Of dat je een pelletkachel automatisch kunt regelen zodat je woonkamer warm is als je thuis komt? Of dat een elektrische haard naast aangename warmte tegenwoordig ook een prachtig vuurbeeld geeft?

Professioneel advies

Wij spraken er eerder al over, deskundig advies is altijd maatwerk. Jouw huis is niet hetzelfde als dat van je buren, jouw wensen, leefstijl en leefomgeving ook niet. Daar moeten we het dus met elkaar over hebben voordat een goed advies kan worden gegeven. Wil je de hele dag verwarmen met een houtkachel maar ben je overdag niet thuis? Dan overleggen we of een houtkachel wel bij jouw leefstijl en behoeften past. Sommige typen mogelijk wel, maar ook kan een pelletkachel, een gaskachel of een elektrische haard met verwarmingselement voor jou dan een betere optie zijn.

Klik hier voor een erkende NHK specialist bij u in de buurt