NHK

NHK

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) is een branche organisatie voor de haarden- en kachelbranche, ook wel lokale verwarming genoemd. De NHK verenigt circa 30 fabrikanten en importeurs en circa 100 installatiebedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt.

Onze activiteiten

De NHK is een actieve partner in de huidige  energietransitie. Lokaal verwarmen betekent verwarmen daar waar je het nodig hebt, dat bespaart brandstof en dus ook CO2 uitstoot. Kachels en haarden zijn niet alleen heel praktisch en energiebesparend maar ook het middelpunt in huis en een bron van gezelligheid. Vuur verwarmt en bindt mensen. De NHK is in haar rol onder anderen gespreks- en kennispartner voor diverse stakeholders, waaronder de overheid, Brandweer NL, verzekeraars en talloze andere organisaties. Wij streven naar kwalitatief hoogwaardige apparaten en installaties.

Vakopleiding installateurs

Voor dit alles vormt de geaccrediteerde Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen een belangrijke basis, gekoppeld aan de Duurzame Energie erkenning (DE) en certificering voor hout- en pellethaarden en binnenkort ook de verplichte CO certificering (CO) voor het inbedrijf stellen van gastoestellen. Alle installatiebedrijven die bij de NHK zijn aangesloten beschikken over de vereiste vakopleiding.